melmelades  salvatges ECOLÒGIQUES

RECOL.LECCIÓ SILVESTRE ECOLÒGICA

Segurament de tot el procés de fer les melmelades i gelees és quan més disfruto. Cada any esperes amb ganes  l’època de la recol.lecció, que encara que durant  tot l’any pots gaudir de la generosa natura, és a finals d’estiu quan comença l’explosió dels seus fruits.                Fem les nostres recol.leccions gràcies a la cessió que ens fan pagesos del Pla de Manlleu de finques que han certificat ecològiques entre la Serra del Montmell (Baix Penedès) i el poble abandonat de Selma (Alt Camp). És una recol.lecció manual i totalment sostenible, respectuosa amb el medi i amb la gent  que hi viu i treballa.                Voregem  les vinyes, entrem al bosc, saltem els marges, ens punxem les mans…són realment unes melmelades salvatges!

ELABORACIÓ ARTESANAL
Elaborem les nostres melmelades i gelees d’una manera artesanal i amb productes totalment respectuosos amb el medi. De bon matí anem a collir els fruits silvestres i després anem a l’obrador on elaborem coccions que mai passen els 5 kg, d’aquesta manera aconseguim una qualitat i control total del procés.

Afegim poma a les nostres melmelades per que ens ajuden a espessir de manera natural ( pectina que porta la pell ). La poma es varietat golden eco per que és la més neutre de sabor i no ens contamina el sabor final ja que la prioritat és donar tot el protagonisme al fruit silvestre. També afegim sucre eco i llimona eco que també ens ajuda a conservar.

FRUITS A LES VORES DE LES VINYES
Recol.lectem els 6 fruits silvestres més abundants i comuns que trobem a les vores de les vinyes de la Serra del Montmell. El clima Mediterrani característic i la orografia de la zona fa que fruits com l’aranyó, la gavarra, la móra, el saüc, l’arç blanc i la servera siguin més o menys  abundants. Tots ells tenen grans propietats culinàries i són molt beneficiosos per la salut. L’aranyó i la gavarrera són grans antioxidants i contenen gran quantitat de Vitamina C, igual que la móra que a més a més conté ferro i és converteix en un gran aliat contra les anèmies. El saüc per altra banda és un potent antiviral que ens ajudarà si estem refredats o tenim afeccions respiratòries. També és conegut el seu efecte diürètic i laxant.
MELMELADES I GELEES SALVATGES

SABORS QUE ET SORPRENDRAN